Ankara Kuruyemiş Firmaları; Kuruyemiş, gündelik yaşam içerisinde sıkça tüketilen ve sevilen besinlerdir. Kullanım alanı oldukça yaygındır. Tatlılarda, ekmeklerde, yemeklerde kullanılmasının yanı sıra ara öğün veya atıştırmalık olarak da tercih edilmektedir. Kuruyemişler, çay saatinde veya kahvenin yanında, sosyal ortamlarda sohbet ederken anlara keyif ve lezzet katar. Kullanım alanının oldukça yaygın olmasından dolayı kuruyemiş firmaları da çoğalmış ve çeşitlenmiştir.
Soslu mısır, özellikle çay saatlerinde sıklıkla tercih edilen kuruyemiş çeşitleri arasında yer alır. Doyurucu yapısı sayesinde her öğün rahatlıkla tüketilebilir. Hem büyüklerin hem de küçüklerin damak zevkine hitap eden bir lezzettir.
Şekerli yapısı ile bilinen leblebi şekeri, hem yetişkinlerin hem de çocukların tükettiği bir lezzettir. Pürüzlü bir üst dokuya sahiptir. Farklı renk tonlarıyla öne çıkar. Kuruyemiş çeşitleri arasında kendine yer bulur. Özel hazırlanmış sosuyla büyük küçük herkesin beğenisini kazanmayı başarır.
Kuru incir; günümüzde hemen hemen her evde severek tüketilen bir meyve çeşidi olarak karşınıza çıkar. Besin değeri açısından son derece zengin bir lezzettir. İncirin normal hali gibi kurutulmuş hali de fazlasıyla lezzetli ve yararlıdır. Taze hali, sadece yaz aylarında tüketilen bu besinin kurutulmuş şekli dört mevsim boyunca rahatlıkla tüketilebilir.
Kavrulmuş fındık içi; geçmiş dönemlerden günümüze kadar olan zaman dilimi içerisinde her zaman favori kuruyemiş seçenekleri arasında ilk sıralarda yer alır. Fındık içi toplamda üç değişik şekilde yetiştirilir. En iyi şekilde işlenen fındık içleri, paketleme aşamasına gelmeden önce farklı farklı işlemlerden geçirilir.
Kabak çekirdeği, her zaman yetişkinlerin ve çocukların tükettiği popüler kuruyemiş çeşitlerinden biri olarak öne çıkar. Hem hafif yapısı hem de kendine has lezzetiyle dikkat çeker. Besin değerleri açısından da fazlasıyla zengin olan bu lezzetin farklı çeşitleri vardır.
Meyve kuruları, hem lezzeti hem de faydalarıyla her dönem tüketilir. Farklı meyvelerin kurutulmuş halleri günümüzde sık sık tüketilir. Dut kurusu da bu seçenekler arasında ilk sıralarda yer alır. Kurutulmuş dut; iki farklı şekilde karşınıza çıkar.
Cezerye; genel olarak Mersin ya da Adana gibi Akdeniz Bölgesine ait olan şehirlerde üretilir. Hem lezzeti hem de sağladığı faydalarla büyük küçük hemen hemen herkesin severek tükettiği besin çeşitleri arasındadır.
Ceviz; içeriğinde bulunan vitamin ve değerli yağlar sayesinde en popüler kuruyemiş seçenekleri arasında her zaman kendine yer bulur. Farklı iklim koşullarında rahatlıkla yetişebilir. Bu açıdan ulaşımı son derece kolaydır.
Badem, çıtır çıtır yapıya sahip olan bir kuruyemiş çeşidi olarak öne çıkar. Her dönem favori kuruyemiş seçenekleri arasında bulunur. Hem yararlı hem de lezzetli olması sebebiyle sık sık tercih edilir. Sadece kuruyemiş olarak değil, yağıyla da dikkat çekmeyi başarır. Bu gıda, yüksek besin değerleri sayesinde, farklı alanlarda da kullanılır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Natulife olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. K.v.k.k. Aydınlatma Metni İçin Tıklayınız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız.