Ankara Kuruyemiş Firmaları; Kuruyemiş, gündelik yaşam içerisinde sıkça tüketilen ve sevilen besinlerdir. Kullanım alanı oldukça yaygındır. Tatlılarda, ekmeklerde, yemeklerde kullanılmasının yanı sıra ara öğün veya atıştırmalık olarak da tercih edilmektedir. Kuruyemişler, çay saatinde veya kahvenin yanında, sosyal ortamlarda sohbet ederken anlara keyif ve lezzet katar. Kullanım alanının oldukça yaygın olmasından dolayı kuruyemiş firmaları da çoğalmış ve çeşitlenmiştir.
Ankara kuruyemiş firmaları, taze ve doğal şekilde çeşitli kuru yemişleri tüketiciye sunarak yüzde yüz memnuniyet sağlamaktadırlar. Ankara kuruyemiş firmalarının sunduğu ürünler genel olarak şu şekildedir:
- Antep fıstığı
- Ceviz
- Badem
- Fındık
- Fıstık
- Kavrulmuş fındık içi
- Siirt fıstığı
- Kaju
- Leblebi
- Draje
- Karışık kuruyemiş
Her kuru yemiş kendi içerisinde de çeşitlilik barındırmaktadır. Örneğin badem satın almak isteyen tüketicilerin hangi badem çeşidini tercih edeceğini de belirlemesi gerekir. Bu sebeple kuruyemiş oldukça geniş ürünlerin barındığı bir besin kaynağıdır.
Kuruyemiş Besin Değerleri Nelerdir?
100 gr için bazı kuru yemişlerin besin değerleri şunlardır:
Badem: 576 kalori, 0 g kolesterol, 1 mg sodyum, 22 g karbonhidrat, 12 g diyet lifi, 21 g protein, 705 mg potasyum,
Fındık: 628 kalori, 0 g kolesterol, 0 mg sodyum, 680 mg potasyum, 17 g karbonhidrat, 10 g diyet lifi, 15 g protein
Ceviz: 654 kalori, 0 g kolesterol, 2 mg sodyum, 14 g karbonhidrat, 7 g diyet lifi, 15 g protein,
Kaju: 553 kalori, 0 g kolesterol, 12 mg sodyum, 660 mg potasyum, 30 g karbonhidrat, 3,3 g diyet lifi, 18 g protein
Antep fıstığı: 562 kalori, 45 g toplam yağ oranı, 0 g trans yağ, 0 mg kolesterol, 1 mg sodyum, 1025 mg potasyum, 28 g karbonhidrat, 10 g diyet lifi, 20 g protein
Ankara Kuruyemiş Firmaları Fiyatları Nedir?
Ankara kuruyemiş firmalarının fiyatları kuruyemişin çeşidine, kuruyemişin içeriğine, eğer karışık kuruyemiş ise içeriğindeki kuruyemişlere ve gramajına göre değişiklik göstermektedir. Fiyat değişikliği etkileyen diğer faktörler ise kuruyemişin üretildiği yer, ithal mi yerli mi olduğu ve kalitesidir.