Ramazan denilince ilk akla gelenlerden biri medine hurma lezzetidir. Sizler için bu yazımızda medine hurma ile yapabileceğiniz iki eşsiz lezzetin tarifini derledik.
Tarife girmeden önce medine hurmanın lezzetinin yanı sıra besin değeri açısından da zengin içeriğinin olduğunu belirtelim. 100 gr medine hurmasının besin değeri;
- 282 Kalori
- 2,5 gram Protein
- 75 gram Karbonhidrat
- 8 gram Lif
- 64 gram Şeker
- Kalsiyum günlük değerin %3 'ü
- Demir %6 'sı
- B6 Vitamini %10 'u
- Magnezyum: %10 'u
- Potasyım: %14 'ü
Zengin içerikli besin değerlerinin yanında lezzetiyle de keyfinize keyif katan bir meyvedir medine hurması.
Medine Hurması Nasıl Tüketilir?
İftardan sonra veya iftar sofrasında bulunmasını istediğimiz meyvelerden biridir. İftardan sonra çay, kahve keyfinize eşlik ederken en güzel sohbetlerinize lezzet katabilir. Sahur menünüzde de tatlı ihtiyacınızı karşılayacak şekilde ekleyebilirsiniz. Elbette ki yalnızca o şekilde tüketmenize gerek yoktur.
Medine hurması ile yapabileceğiniz onlarca tarif mevcut. Bu tariflerden en hoşunuza gidebilecek, ilginizi çekebilecek olanları sizin için hazırladık. Yapımının da kolay olması sebebiyle bir kere deneyince her zaman sofralarınızda, menülerinize eklemek isteyeceksiniz.
Hurma Topları Tarifi
Bu sağlık deposu hurma topları size çok iyi gelecek! Özellikle Ramazan Ayı içerisinde hem enerjinizi korumak hem de doyurucu beslenmek istiyorsanız bu pratik tarifi mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
- 10 adet çekirdeksiz medine hurması
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz içi
- Bulamak için: Hindistan cevizi, fındık, antep fıstığı, kakao
Yapılışı:
İlk olarak ceviz içini, hurmayı ve kakaoyu mutfak robotunda iyice karıştıralım. Şekil verebileceğimiz bir doku elde ettiğimizde (hamur kıvamından biraz daha sert) karıştırmayı bırakalım. Sonrasında ise cevizden küçük parçalar alıp yuvarlayalım, bulamak istediğimiz malzemelere bulayalım.
İşte bu kadar kolay! Bu tarifi evde çocuklarınızla da deneyerek eğlenceli bir aktivite gerçekleştirebilirsiniz. Lezzetine doyamayacağınız bu toplar iftardan sahura kadar olan süre içerisinde de ara öğün olarak tüketilebilir.
Hurmalı Sütlü Tatlı
İftar sonrasında şerbetli, ağır tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih etmeniz sağlığınız açısından daha önemlidir. Aynı zamanda sütlü tatlılar gün içerisinde alamadığınız protein ihtiyacınızı da karşılamaya yardımcı olur. Bu sebeple sizler için hurmalı sütlü tatlı tarifini hazırladık. Hafifliğiyle ve eşsiz lezzetiyle Ramazan sofralarınızın favorisi olacak.
Malzemeler:
- 20 adet hurma
- 2.5 yemek kaşığı un
- 1 litre süt
- 2.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- Üzeri için: İri kıyılmış ceviz içi
Yapılışı:
İlk olarak hurmaları çekirdeklerinden ayıralım. Üzerlerine 4 yemek kaşığı su ilave edelim. Püre kıvamına gelinceye kadar rondodan geçirelim. Kalan sütü, unu, nişastayı ve toz şekeri bir sos tenceresine alalım. Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi kıvamına geldiğinde hurma püresini ve vanilyayı ekleyelim. Karıştırıp bir taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.
Elde ettiğimiz hurmalı muhallebiyi servis kuplarına pay edelim. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alalım. Birkaç saat buzdolabında beklettikten sonra iri kıyılmış ceviz içini üzerine serperek servis edelim. Afiyet olsun.
Sizler için hazırladığımız bu içeriğimizden memnun kaldıysanız, diğer blog yazılarımıza da göz atabilirsiniz.