Natulife’ın En Sevilen Cevizli Sucuk Çeşitleri İle Tanışın

Natulife’ın En Sevilen Cevizli Sucuk Çeşitleri İle Tanışın

Anadolu mutfağında önemli bir yere sahip olan, çok sevdiğimiz ve vazgeçemediğimiz cevizli sucuk, Ankara kuruyemiş firmaları arasında öncü isim Natulife’ta en doğal ve taze haliyle çeşit çeşit mevcut.


Natulife Cevizli Sucuk Çeşitleri 


Tazeliğiyle ve doğallığıyla yemeğe doyamadığımız cevizli sucuğun her damak tadına uygun çeşidi mevcut.
En çok sevilen çeşitler:
•    Cevizli üzüm sucuk special
•    Hindistan cevizli fındık ezmeli sarma
•    Cevizli bandırma sucuk
•    Cevizli sucuk
•    Pikola cevizli sucuk
•    Beypazarı cevizli sucuk
•    Cevizli üzüm sucuğu 
•    Kadayıflı duble cevizli lokum
•    Şeker sucuk
•    Antep fıstıklı sucuk
•    Nar aromalı cevizli sucuk
•    Toz Antep fıstıklı bastırma sucuk
Damak tadınıza uygun cevizli sucuğun en güzel halini bir an önce denemelisiniz!


Cevizli Sucuk Nasıl Tüketilebilir? 

  • Lokum ve cezerye grubuna dâhil olan cevizli sucuğu farklı şekillerde tüketebilirsiniz. Dilerseniz misafirlerinize ikram edebilirsiniz, dilerseniz ara öğün veya atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. 
  • Çayınızın, kahvenizin veya soğuk içeceklerinizin yanında tüketebilirsiniz. 
  • Spor yapıyorsanız enerji veren bir besin olduğu için spordan önce tüketmeniz büyük yarar sağlar. 
  • Okul dönemlerinde, sınav haftalarında veya yoğun iş tempolarında cevizli sucuk tüketerek enerjinizi zinde tutabilirsiniz.

Evde Cevizli Sucuk Yapılabilir Mi?


Evet, cevizli sucuğu evde kendiniz de yapabilirsiniz. Sizin için cevizli sucuğun tarifini hazırladık. 

Malzemeler:

•    500 g ceviz
•    Yarım bardak toz şeker
•    Yarım bardak nişasta 
•    4 bardak su
•    3 bardak dut veya uzum pekmezi 

 

  • İlk olarak cevizleri bir gece öncesinden suda bekletmelisiniz. Böylece cevizleri ipe dizmeniz kolaylaşacaktır. 
  • Yorgan iğnesi ve ipi yardımıyla cevizleri ipe dizmelisiniz. Bir yandan suyu ve pekmezi bir tencereye alarak orta ateşte kaynatmalısınız. 
  • Kaynamaya yakınlaştığında birazını bir karıştırma kâsesine alın. Kâseye aldığınız pekmezli suya nişastayı ilave edin ve pürüzsüz olana kadar spatula yardımıyla karıştırın.
  • Kaynamakta olan pekmezli suyun içerisine toz şekeri ekleyerek eriyene kadar karıştırın.
  • Nişastalı unlu karışımı, ocaktaki pekmeze ilave edin. Eritin ve koyulaşana kadar karıştırın.
  • İlk aşamada yorgan ipine dizdiğiniz cevizleri bu karışıma batırıp çıkarın.
  • Ortalama iki gün kurumasını bekleyin ve streç filmle kaplayıp muhafaza edin.

Dilediğiniz zaman yiyebilirsiniz. Afiyet olsun. 

Kuruyemiş Ankara firmaları arasında öncü isim Natulife'ın sizler için hazırladığı bu makaleyi faydalı bulduysanız Cevizli Sucuk: Ağızların Suyunu Akıtan Lezzet makalesine de göz atabilirsiniz.

Etiketler: cevizli sucuk, cevizli sucuk çeşitleri, ankara kuruyemiş
Temmuz 07, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Uyarısı

Natulife olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. K.v.k.k. Aydınlatma Metni İçin Tıklayınız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız.