“Draje çeşitleri nelerdir?” sorusuna, yapıldığı maddeye göre değişiklik gösterir cevabı verilebilir. Draje kelimesi Fransızca kökenlidir ve dilimize sonradan geçmiştir. Eşsiz lezzetleriyle damaklarımızda iz bırakan drajeler, kelime anlamı olarak şeker kaplı, renkli ve parlak haplar anlamına gelir.
Drajeler genellikle çikolata ve şekerle kaplanmış kuruyemiş ve meyvelerden oluşan atıştırmalıklardır. Farklı damak lezzetlerine uygun aromalar, meyveler ve kuruyemişlerle hazırlanan çok sayıda draje çeşidi bulunur. Bu nedenle draje için tek bir tanım yapmak mümkün değildir.
Draje Şeker Çeşitleri Nelerdir?
Draje şekerlemeleri, kültürel çeşitliliğe ve farklı damak zevklerine göre pek çok farklı çeşide sahiptir. Kahve ve çayın yanında ikram edilen lezzetler arasında yer alan drajeler, özgün tatları ve her damak zevkine hitap eden çeşitleriyle çoğu kişinin vazgeçilmez atıştırmalıkları arasında yer alır.
İçi meyve kaplı drajeler, içi çerez kaplı drajeler, çikolata kaplı drajeler ve krema kaplı drajeler gibi dış sosu ve içeriği farklı pek çok draje çeşidi bulunur. Draje yapımı için genellikle kuruyemiş olarak fındık ve badem kullanılır.
Taze fındık ve bademden yapılan drajeler çikolata, şeker ve farklı aromalarla buluştuğunda çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline gelir.
Drajeler kahve çekirdeği, portakal, mango, badem, fındık, nar, limon, vanilya ve tiramisu gibi çok sayıda aromalı içeriğe ve çeşide sahiptir. Draje şekerlemeleri içerisinde bulunan ve özenle seçilen kuruyemişler, birbirinden lezzetli meyveler ve kahve çekirdekleri sayesinde dikkat çekici ve güzel aromalara sahiptir.
Draje Nasıl Yapılır?
Damakta tat bırakan lezzeti ve her damak zevkine uyum sağlayacak aromasıyla kahve ve çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan drajelerin nasıl yapıldığı merak edilir.
Drajeler hazırlanırken öncesinde çeşidine karar verilir ve ardından draje çeşidine uygun malzemeler hazırlanır. Bir tencere içerisinde toz şeker, bal ve su koyu bir kıvama gelene kadar pişirilir.
Sonrasında yapılmak istenen draje çeşidine uygun malzemeler eklenir ve robotla çekilen karışım, düz bir zemine dökülür. 2 parçaya ayrılan karışımın her bir parçasına silindir rulo şekli verilir ve ardından beklemeye alınır.