Ceviz nedir sorusu bu kuruyemiş tüketimini seven kişiler tarafından merak edilir. Ceviz ağaçta yetişir ve bunun yanı sıra kendine has bir kokusu vardır. Ceviz üretimi, oldukça eski zamanlara kadar uzanmaktadır. Ayrıca ceviz, kalın gövdesi nedeniyle mobilya yapımında kullanılır. Bunun yanı sıra kuruyemişçi sektöründe de cevizlerin önemi büyüktür. Türkiye’de genellikle Ege Denizi, Güneydoğu Anadolu, Karadeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. Ceviz folik asit, çinko, demir, E vitamini, fosfor, potasyum, magnezyum ve omega 3 yağ asitleri açısından zengindir. 100 gram cevizde 654 kalori vardır. Bir avuç ceviz ise 164 kalori içerir. Genel olarak cevizin kalorisi içeriğinde yağdan gelir. Bu yağın oranı %83’lük bir orana sahiptir.
Ceviz pek çok açıdan zengin bir kuruyemiş olarak bilinir. Bu açıdan 200 kalori enerjiye ve 3,89 gram karbonhidrata sahiptir. 20 gr yağ içeren ceviz, 2 gr lif, 5 gr protein, 1 gr şeker ve 20 mg kalsiyum içerir. Kalp sağlığını iyileştiren omega 3 yağ asitleri açısından zengin olan ham ceviz, arginin ve oleik asit gibi yağ asitleri bakımından zengindir. Ayrıca linoleik asit, alfa-linolenik asit ve arakidonik asit gibi yağ asitleri içerir. Cevizin diyete dahil edilmesi, sağlıklı bir yağ kaynağını destekler. Bu açıdan kuruyemişçi vasıtasıyla bu kuruyemişe ulaşmak mümkündür. Bu sayede taze cevizlere erişim sağlayarak günlük olarak ceviz ihtiyacınızı giderebilirsiniz.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Natulife olarak web sitesi deneyiminizi iyileştirmek için yasal mevzuata uygun çerezler (cookies) kullanmaktayız. K.v.k.k. Aydınlatma Metni İçin Tıklayınız. Sitemizde kalmanız halinde çerez erişimine izin vermiş sayılırsınız.