Ay çekirdeği Nasıl Tüketilmelidir?
Ay çekirdeği Nasıl Tüketilmelidir?
Ülkemizde üretimi ciddi oranda yer alan kuruyemiş çeşitleri arasında ay çekirdeği yer almaktadır. Üretimi esnasında kalite standartlarında imal edilen, tüketiciye ulaştırılan bu ürünün içi boş olması durumlarına karşı dikkatli olunmalıdır. Tüketimde dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi de üretimin sonrasında tuzlu şekilde kavrulan ay çekirdeklerinin tercih edilmemesidir. Tuzlu tüketim esnasında vücuda bazı zararları olabileceği gibi tuzsuz versiyonları tercih edilmektedir. Tüketimde yarar elde edebilmek için uygun ölçülerin belirlenmesi gerekli olacaktır. Faydalardan yararlanabilmek için uygun oranlarda tüketilmelidir. Çünkü fazla tüketim durumunda vücutta yağlanma sorunları oluşabilecektir.
Ay çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?
Kuruyemişçi vasıtası ile temin edeceğiniz ay çekirdeği faydaları ile bilinen ürünlerden bir tanesidir. Sağlık alanında olumlu etkileri ile bilinen ay çekirdeği çok tuzlu olmayacak şekilde tüketilmelidir. Tuzlu olan versiyonları sağlık açısından zararlı olabilmektedir. Günde yaklaşık olarak bir avuç kadar ay çekirdeği uzmanlar tarafından da tavsiye edilmektedir. Çünkü içeriğindeki yağ oranı oldukça yüksek olduğundan vücuda fazla miktarda yağ alınması istenmez. Fakat içeriğindeki vitamin ve minareler sayesinde uzmanlarca bir avuç çekirdeğin her gün tüketilmesi tavsiye edilir. Lezzeti bir yapısı olan çekirdeklerin dış ve iç kısmı yağlı olduğundan bu yağın ekmek ve hamur işi gibi lezzetlere de yakışması söz konusudur. Sizlerde sağlıklı bir ara öğün olarak ihtiyacınız olan vitamini ve minareli çekirdekten temin edebilirsiniz.
Ay çekirdeği Besin Değeri
Kuruyemiş çeşitleri arasında yer alan ay çekirdeği besin değeri açısından zengin bir ürün olmakla birlikte bu rakamlar kavrulmuş ay çekirdeği üzerinden hesaplanmıştır. 100 gramında 582 kcal kalori olmakla birlikte, 1 avuç yani 25 gr ay çekirdeği 146 kaloriye sahiptir. Bir avuçta %8 oranında karbonhidrat, %44,4 lif, %38,7 protein, %76,6 yağ oranı bulunmakla birlikte içeriğinde kolesterol değeri bulunmamaktadır. A vitamini, C vitamini, potasyum, kalsiyum, demir gibi vitaminler de bulunmaktadır. İçeriğindeki bu yoğun yağ, vitamin ve mineral sayesinde daha dengede ve sağlıklı hissedebilirsiniz. Tüketiminize ve ihtiyaçlarınıza göre değişken çeşitleri olabilir. Çekirdek çeşitlerine ve boyutlarına göre de farklı fiyatlar ile karşılaşabilirsiniz.
Etiketler: Ay çekirdeği Nasıl Tüketilmelidir
Haziran 30, 2021
Listeye dön